Henricus groep 5

H. Henricusschool

Hippolytushoef

Heb je je altijd al afgevraagd: hoe komt een (kinder)boek tot stand? Dan is de presentatie van schrijvers Sandra Kuipers en Mireille Hovius een aanrader. Zij vatten ruim twee jaar geleden het plan op om samen een kinderboek te schrijven. En begonnen daaraan … Maar na een paar weken enthousiast schrijven, liepen ze vast. Waardoor dat kwam en hoe het verder ging, kom je te weten als je ze op je school uitnodigt.

Het boek “Froekje en Mies” is inmiddels uitgegeven! Met een boeiende, duidelijke en afwisselende presentatie – van niks tot een boek – leggen de schrijvers het maakproces van hun debuut uit. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben ervan genoten.

Tine Gorter, leerkracht groep 5/6

Henricus groep 7

H. Henricusschool

Hippolytushoef

De boekpresentatie vond ik erg leuk! De kinderen ook en zij waren echt geïnteresseerd. Jullie boek zijn we nu in de klas aan het lezen. Zelfs de jongens stonden vooraan om het boek te lezen. Dat is leuk om te zien! Zelf vond ik het een duidelijke presentatie, het gebruik van het Digibord maakte het ook visueel voor de kinderen en er zaten aansprekende afbeeldingen bij!

Duidelijke opbouw en ook interessant! hoe kom je nou tot een boek. Je kon ook echt zien dat jullie enorm trots waren op jullie boek, jullie straalden passie uit en dit kwam ook goed over op de kinderen.

Sharon Pater, leerkracht groep 7

Henricus groep 8

H. Henricusschool

Hippolytushoef

Op vrijdag 3 maart zijn jullie bij ons in de klas geweest, en wat was het geweldig! Een paar kinderen en ik hadden het boek al gelezen, wat trouwens heel goed is geschreven als je ziet dat de kinderen en ik hem razendsnel uit hadden! Wat ik geweldig vond aan jullie (boek)presentatie was dat het niet alleen over het boek ging maar vooral over het proces van het schrijven van een boek.

De kinderen en ik waren er ook verbaasd over…. Je denkt namelijk bij het lezen van een boek vaak niet na hoe een boek tot stand komt. Het bedenken van personages, de identiteit van de personages, de plaatjes, de kaft, het zoeken van een illustrator, de drukkerij, de uitgever en ga zo maar door…

Het was een leuke, interessante en informatieve presentatie met veel interactie waardoor de kinderen erg enthousiast waren. Ik wil jullie hiervoor hartstikke bedanken en ik wens jullie heel veel succes!

Manon Kloosterman, leerkracht groep 8