Recensies

Benieuwd wat recensenten zeggen over onze boeken?

Gemeen spel

Een nieuw meisje in de klas zet de vriendschap van Froekje en Mies onder druk. Kan Tessa hun nieuwe vriendin worden of drijft ze hen juist uit elkaar? En wat is eigenlijk haar relatie met Kasper, de pestkop van de school?

Op scoutingkamp

Twee scoutingverenigingen wedijveren om het clubgebouw. Wie wint de vlottentocht? Froekje en Mies met de gidsen of Kasper met de verkenners? Beiden gaan 100% voor de winst. Maar of de strijd ook het beste in ze naar boven haalt?

Op een eiland

Froekje en Mies gaan allebei op vakantie, maar zonder elkaar. Froekje gaat naar Terschelling en Mies gaat naar Rhodos. Via de app houden ze contact met elkaar.
In dit omdraaiboek mag jij beslissen over wie je het eerste wil lezen.

Ontploft

Twee oudere jongens vragen Froekje en Mies om vuurwerk voor hen te bewaren. Wanneer ze ontdekken dat het om illegaal vuurwerk gaat, willen ze er vanaf. Maar hoe? Als ze het eindelijk aandurven om naar de politie te gaan, maken ze een klein foutje. De gevolgen zijn enorm. Wat wordt hun straf?

Ontvoerd

Sinds Froekje een zusje heeft, is er geen tijd meer voor haar vriendin Mies. En wat Mies ook verzint, Froekje houdt de boot af. Hierdoor voelt Mies zich zo aan de kant gezet, dat haar plannen om Froekje terug te winnen steeds wredere vormen aannemen en ze iets gaat doen, wat te erg is om alleen al te bedenken.

't Is niks

Jonas en Mijntje moeten een spreekbeurt houden. Ze zijn de enigen in groep 4 die niks kunnen bedenken. 

Als de tijd begint te dringen, verzint Jonas iets heel vreemds. Of dat een succes wordt …?