Schrijvers in de klas

Vind je het leuk als we bij jou in de klas komen? Dit doen we graag!

Wij bieden twee presentaties:

Groep 5 t/m 8

Van niks tot een boek

We komen natuurlijk met zijn tweeën op bezoek; we hebben ten slotte ook samen geschreven. We vertellen hoe er vanuit een idee een boek tot stand komt.

Hoe begin je? Hoe weet je of het goed is? Kijkt iemand het na? Hoe werk je samen met de illustrator en hoe worden al die getypte A4’tjes nou een echt boek? Wat is er leuk aan schrijven en wat minder leuk? Word je er rijk van? En schrijven met zijn tweeën, hoe gaat dat eigenlijk?

Misschien heb je zelf ook nog wel vragen voor ons. Op al die vragen geven wij antwoord. Natuurlijk lezen we voor en kun je na afloop ons boek kopen dat wij graag voor jou signeren.
Groep 3 t/m 4

't Is niks

We komen op bezoek met een koffer vol niks. De kinderen zitten in de kring zodat ze goed kunnen meekijken als wij deze openen. De oude koffer is van Jonas & Mijntje: de hoofdpersonen uit het boek ’t Is niks. Een schepnet, een tekening, vergrootglas, een lege wijnfles, een kompas, een voetbal … allemaal spulletjes met een kaartje eraan. Is dat nou niks?

We wijzen een leerling aan die een voorwerp mag kiezen waar hij/zij meer over wil weten. Dan beginnen we te vertellen en voor te lezen. Soms laten we een afbeelding groot zien op het digibord.

Een kind uit groep 4 kan het boek zelf lezen en een goede lezer uit groep 3 aan het eind van het schooljaar ook, maar om voor te lezen is het ook een heerlijk boek: korte hoofdstukjes die uit het leven gegrepen zijn met hoofdpersoontjes die even uniek zijn als ieder kind zelf.

Maar ook het buitenspelen kan een leuke prikkel geven aan de leerlingen. Jonas en Mijntje spelen graag bij de sloot, bouwen een hut, vangen beestjes en testen dingen uit.

En zijn de leerlingen er aan het eind achter gekomen wat dit alles nu met niks te maken heeft?