Wie zijn wij?

Wij zijn Sandra Kuipers (1973) en Mireille Hovius (1975) en sinds juni 2014 werken we samen aan onze schrijfcarrière. Wij hebben elkaar ontmoet op de H.Henricusschool in Hippolytushoef, als leerkracht en hulpouder. Het bleek dat we een leuke klik hadden en al gauw ontdekten wij dat we dezelfde passie delen. Afzonderlijk van elkaar droomden we al jaren over het schrijven van een eigen boek. Gekscherend zeiden we dan ook: “Dan hebben wij elkaar nu ontmoet om samen een boek te gaan schrijven!” In eerste instantie dus alleen maar een goeie grap, waar we hard om moesten lachen.

Maar de drang om te schrijven won het van de grap. Het hele idee begon serieuze vormen aan te nemen. De eerste stap was samen aan de cursus ‘Schrijven voor kinderen’ beginnen. En tijdens deze cursus ontstonden al de eerste ideeën voor een realistisch kinderboek. Niet lang daarna was ons eerste hoofdstuk een feit. Het schrijven van eigen werk voelde zo goed en gaf zoveel energie! Dat blijkt wel uit het gegeven dat de cursus halverwege wat stagneerde en de ontwikkeling van ons boek in een stroomversnelling kwam.

Samenwerken

Wij krijgen geregeld de vraag of we het moeilijk vinden om samen een boek te schrijven.

Over het antwoord hoeven wij niet lang na te denken: Nee!

Het is juist onze kracht: we vullen elkaar aan, inspireren elkaar en beleven vooral ook heel veel plezier aan het schrijven met z’n tweeën. Wie zegt dat schrijven een eenzaam vak is, heeft dat in ons geval helemaal mis. Eens per week komen we samen om de lijnen uit te zetten en de knelpuntjes te bespreken. Onze schrijfstijl en onze ideeën zijn nagenoeg identiek. Hierdoor ontstaan er tijdens het schrijfproces ook geen irritaties of meningsverschillen. Zal ons eerste gevecht dan misschien op de rode loper gaan plaatsvinden? Want wie mag er voorop? Niks hoor! Niks gevecht. Wij lopen er het liefst niet overheen. Laat ons maar lekker doorschrijven!